Töltsük fel a kamrát télre! Tartósítás házilag

A télire eltett ennivalóról mindenkinek nagyanyáink lekvárja, befőttje jut elsőre eszébe. A befőzésről írtam is a múltkor, most azt szedtem össze nektek egy csokorba, milyen egyéb módszerekkel őrizhetjük meg a nyár ízét a hidegebb hónapokra. Aszalás. A gyümölcsök szárításával kiválóan tartósíthatunk. A nedvesség elpárolog, és megmarad a tiszta, mézédes gyümölcshús. Készíthetünk aszalt szilvát vagy barackot, […]

Share

A befőzési szezon hajrája: mit lehet még eltenni télire?

A befőzés fő időszaka a nyár, hiszen ekkor érik azoknak a gyümölcsöknek és zöldségeknek a nagy része, amiket tartósítani tudunk. Júniusban a kamrába kerülhet az eperlekvár és a cseresznyebefőtt, a ribizlilekvár és a meggybefőtt. Mi idén csináltunk először feketeribiszke-lekvárt, aminek előkészítése annyira macerás volt, hogy megfogadtam, ez volt életemben az utolsó is (aki nem kap […]

Share