Hamburgerezőbe mentek a baráti társasággal, amikor épp diétán vagy? Nem kell megijedni. Csak trükközni picit! A minap egy kis pici hamburgeres helyre tévedtünk be ebédidőben.  Persze volt saláta is. Na, de azért egy jó kis hamburger.  Következett a terepfelmérés. ☺

Nagyon sok hambizós helyen kapni már teljes kiőrlésű vagy szénhidrát-csökkentett bucit. Bár picivel többe kerül, de ha teheted, ezt válaszd! Nem kell félni tőle, semmit nem fog rontani az íz-hatáson.

Csirke burger? Jöhet!  A zsíros húspogácsa helyett válassz natúr csirkemelles vagy zsírszegény húspogácsából készült szendvicset! Több fehérje, kevesebb zsír!

Sült krumpli? Kötelező. De bármennyire is furcsán hangzik, nem az! A hamburgerrel is bőven jól laksz, és nem viszel be a krumplival egy csomó felesleges kalóriát. Tudom, nem könnyű lemondani róla, de hidd el, hogy megéri!

Egy hideg kóla az ebéd végén? Nincs is annál jobb. Persze az üdítők mind tele vannak cukorral. Ma már a legtöbb gyártó készít cukormentes, kalóriaszegény szomjoltót. Persze azért ezeket sem ihatjuk egész nap, de ebéd után egy pohárral igazán megérdemlünk.

Hamburger

Ezekkel az apró trükkökkel legalább a bevitt energia felét megspórolhatjuk és még finomat is ehetünk! Úgyhogy hajrá! Tudjátok, nem koplalunk, hanem tudatosan étkezünk! ☺

De, ha már hamburger, hoztam Nektek egy szuper receptet, amit otthon is könnyen el tudtok készíteni és akár még diéta alatt is ehettek belőle! ☺

Házi fitt bucis pulyka burger:

Hamburger

Hozzávalók:

Tésztához:
2 dl tej
1 teáskanál só
0,5 dl olvasztott kókuszzsír
1 db tojás
60 dkg dia-wellness szénhidrát csökkentett sütőliszt
30 g élesztő
175 gr natúr joghurt

Tetejére:
1 db tojás
lenmag

Húspogácsához:
50-60 dkg pulyka darált hús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, ételízesítő
1 teáskanál mustár
1 tojás

Elkészítés:

Hamburger

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. Nem baj, ha nem fut fel teljesen, de egy icipici cukorral rá lehet segíteni. A lisztet keverjük el a sóval, tojással, joghurttal és élesztős tejjel.
A dagasztás közben folyamatosan adjuk hozzá a kókuszzsírt is. Ezután takarjuk le konyharuhával, és meleg helyen dagasszuk a duplájára. (30-35 perc) Én előtte egy picit be szoktam gyújtani a sütőt, majd lekapcsolom, és ide szoktam berakni a tésztát kelni.
Ezután 10 részre osztjuk és kb. 15 percig tovább kelesztjük, majd a tetejét megkenjünk tojással és megszórjuk lenmaggal. Előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A húst összekeverjük a fűszerekkel, majd pogácsákat formázunk belőle. Grillen, vagy pici kókuszzsíron megsütjük őket.
Ezután jó sok zöldséggel, light majonézzel és cukormentes ketchuppel elkészítjük a házi hamburgert.

Jó étvágyat! ☺

Szerző: Szilvi Fitness

Hamburger
Hamburger

Hamburger

Share