• Vasárnapi ebéd

    Nemrég költöztünk és az egyik régen elfeledett és becsomagolt dobozból előkerült a nagymamám régi Zsolnay tála. Egy szimpla fehér tálalótál, a Hungarica sorozatból. Én eddig azt sem tudtam, hogy Zsolnay, bár mindig nagyon vigyáztam rá, de nem a “pedigréje” miatt, hanem mert már régen a családban van. Most néztem meg tüzetesebben az alját, amikor jó alaposan elmostam. Emlékszem, hogy a…

    [Bővebben]
    0 kedvelés
  • Nevettető, bolondozik az idő… – Áprilisi népszokások

    Április az igazi tavaszhó. Bolondosnak mondják, mert hol esik, hol fúj, hol süt a nap; hol megfagy benne az ember, hol megsül. Döröghet az ég és ragyoghat a szivárvány. A hónap ősi elnevezése a „Szelek hava”, a keresztények pedig „Szent György havá”-nak hívják.

    [Bővebben]
    0 kedvelés
  • Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack... - Sárgabarack szezon - A befőzés hagyománya

    Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány… Óriási vájdlingokban púposodó, Mount Everest csúcsokat formázó, gyümölcsök emlékképe remegteti meg minden nyáron a lelkemet.

    [Bővebben]
    5 kedvelés