• Vegán csodák - Ehető, nyers, egészséges és finom!

    Ismerkedjetek meg Juliana-val, egy berlinben élő és alkotó cukrászmesterrel, aki különleges tortákat készít  kizárólag nyers, vegán összetevőkből. Culinary Dots néven készíti Juliana a süteményeit. Tortái igazán egyedi és különleges dizánjt kaptak, gyakran olyanok, mintha igazi, élő virágokból készített gyögyőrű virágcsokrok lennének. Minden egyes torta olyan részletgazdag, hogy még az apró szirmok is valódinak és teljesen élethűnek tűnnek. Ahogy rápillantunk a…

    [Bővebben]
    1 kedvelés
  • Nevettető, bolondozik az idő… – Áprilisi népszokások

    Április az igazi tavaszhó. Bolondosnak mondják, mert hol esik, hol fúj, hol süt a nap; hol megfagy benne az ember, hol megsül. Döröghet az ég és ragyoghat a szivárvány. A hónap ősi elnevezése a „Szelek hava”, a keresztények pedig „Szent György havá”-nak hívják.

    [Bővebben]
    0 kedvelés
  • Márciusi kalendárium – Népszokások márciusban

    Őseink együtt éltek a természettel, és ehhez hangolódva alakultak ki az első népszokások, amiket aztán később a kereszténység színezett át. A XXI. században is szükségünk van a népi bölcsességek e formájára, jó, ha megőrizzük hasznos tapasztalataikat, átadjuk gyermekeinknek. A mai kornak megfelelően átalakíthatjuk, magunkra formálhatjuk e szokásokat. Éljük meg tőlünk telhető módon ezeket az évszázados hagyományokat, csak tanulhatunk belőlük.

    [Bővebben]
    0 kedvelés