A befőzési szezon hajrája: mit lehet még eltenni télire?

A befőzés fő időszaka a nyár, hiszen ekkor érik azoknak a gyümölcsöknek és zöldségeknek a nagy része, amiket tartósítani tudunk. Júniusban a kamrába kerülhet az eperlekvár és a cseresznyebefőtt, a ribizlilekvár és a meggybefőtt. Mi idén csináltunk először feketeribiszke-lekvárt, aminek előkészítése annyira macerás volt, hogy megfogadtam, ez volt életemben az utolsó is (aki nem kap […]

Share

6 jó tanács a tavaszi megtisztuláshoz

Az embereknek arról a szóról, hogy „böjt”, rögtön a kereszténység és a húsevés Húsvét előtti 40 napos tilalma jut az eszébe. A böjtölés hagyománya azonban sokkal régebbi időkbe nyúlik vissza, és magát a teljes megtisztulást jelenti. Őseink a tavaszi napéjegyenlőség előtti időszakot választották ki erre. Logikus is, hiszen a téli időszak alatt sokkal zsírosabb, cukrosabb […]

Share