Rólunk

Hogy kicsoda a Nő? Hogy nem ismered?! Óh, a Nőt igazán senki sem ismeri, hisz hol ilyen, hol olyan…

Bámulatosan tudja változtatni az alakját: hol biztonságot kereső kislány, vagy szemérmes csitri, hol pajkos barátnő, vagy decens hölgy, lehet harcos amazon, dicséretes osztályelső és fáradt munkatárs, határozott főnökasszony vagy kedves konyhatündér, igazi tyúkanyóként a közösség lángjának őrizője. Máskor meg vas-lady vagy törékeny virágszál, igéző démon, ölelő kedves, szenvedélyes (néhol) csalfa szerető vagy épp szerető, hűséges hitves. Megint máskor magzatának dúdoló kismama, egy-két-sok gyereket kergető zilált vagy nett anyuka, unokáiért aggódó nagymama. Meglehet, halálos ágyad mellett, kezedet fogva Ő mondja el az utolsó imát.

A Nő ezer arca ezer tekintetet rejt, egy azonban bizonyos: a Teremtésben önálló küldetésünk van, amelynek beteljesítése nem valósulhat meg az éppígy ezerarcú Férfi nélkül. A világ kiábrándítóan szürke és unalmas hely lenne e két egymástól különböző, de egymást mindig feltételező pólus nélkül. Nő és Férfi – Férfi és Nő: az életet mozgásban tartó, Embernek rendelt örök kettősség.

A Női szem blog csapatának küldetése, hogy mindezek tudatában, ellenállva korunk nemek összekeverésére tett bizarr kísérletének éppúgy, mint a Nő méltóságát semmibe vevő idegen eszmék arculcsapásainak, a világot mindig nyitottan figyeljük, elemezzük, kérdéseket tegyünk föl és válaszokat keressünk, sőt igényt formálunk szűkebb és tágabb környezetünk életének alakítására. Hogyan is másképp? Női szemmel, mindig nyitottan!

Tartsatok velünk!

Bemutatkozunk, hogy kik is vagyunk…

 

Tóth Mónika pszichológus

Azt mondják, 40 év felett megéljük a második pályaválasztás minden izgalmát, kétségeit, reményteljes várakozásait. Velem ez megtörtént. Eddigi életem nagyjából felében PR-ral , reklámmal, kommunikációval foglalkoztam, de a pszichológia tudománya már egészen fiatalon foglalkoztatott. Érettségi után más irányt vett az életem, mint azt képzeltem, terveztem korábban: a marketinges világ, a média varázsa bevonzott, ahol nagyon sokat tanultam az emberekről, emberektől , de leginkább magamról.

Máig úgy gondolom, akkor nagyon jó döntést hoztam.

A pszichológiára meg kell érni. A sok éves tapasztalati tudáshoz az egyetemen és a hozzá kapcsolódó képzéseken szerzett elméleti tudás adja meg az alapokat, a hátteret és a kereteket. Én ezt az utat végig jártam, de ennek az útnak igazából nincs vége: a pszichológia tudománya élethosszig tartó tanulást kíván. Fejlődést és alkalmazkodást.

 

Berta Dóra

Szerencsésnek mondhatja magát, az az ember, akinek élete nagyobb részét elkerülik az előre meg nem jósolható tragédiák. Sokáig bolyongtam a “semmineksemmiértelme” erdejében. Néztem tehetetlenségemtől taglózva kallódó életem filmjét. Majd a gyermekhangon hozzám szóló intéstől feltámadt bennem a remény… Mert bármilyen rövid is a jelenlétünk itt a Földön, van értelem benne. Mert mindenkinek van küldetése. Létezésünk hatással van mások életére, döntéseire. Egy láthatatlan eseménysorozatot indít minden tett, mulasztás, szó és hallgatás. Ami nélkül más lenne a világ.

 

 

 

Gerzson Éva

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent eu eros elit. Quisque leo ex, porttitor eget lacus vitae, dapibus interdum ipsum. Etiam vitae pellentesque diam, sodales tincidunt nibh. Nunc quam tortor, tincidunt non ligula ac, mattis vehicula risus. In maximus dapibus velit. Suspendisse vitae leo quis felis convallis viverra.

 

 

 

 

Kogon Zsófia

Kogon Zsófia vagyok, életvezetési tanácsadó, SoulDesigner, Budapesten élek, 2 fiút nevelek.
Azt gondolom, hogy…”az életem most, az egész életem, (…) a jó kétségtelen értelmével teljes, amellyel hatalmamban áll megtölteni.” (Lev Nyikolajevics Tolsztoj).
Hiszek benne, hogy mindenki képes az életében megtalálni a jót, melynek értelmében egyáltalán nem kételkedik, és önmaga rendelkezik azzal a hatalommal, ami a saját és gyermekei létét, életét jóvá teszi

 

 

 

Papp-Kádár Veronika

Papp-Kádár Veronika vagyok, egy négy éves kisfiú és egy fél éves kislány anyukája. A gyermekeim sok mindenre megtanítottak, nevelésük során sokat alakult és alakul a mai napig a személyiségem. Anyának lenni fantasztikus érzés, de egyben nagy feladat. Hiszem, hogy a kisgyerekes lét nehézségei a jó hozzáállással és egy kis öniróniával, könnyedséggel és tájékozottsággal megoldhatóak. Célom a kiegyensúlyozott anyai és női szerep megtalálása.

 

 

 

Fejér Noémi

Harmadik szakmámként szereztem meg pszichológusi diplomámat, hosszú fejlődés vezetett idáig. Úgy érzem, mintha mindig is erre születtem volna, csak meg kellett rá érnem, bölcsebbé válnom. A háborítatlan szülés, születés során sikerült megélnem, milyen, amikor az ember szeretetben van, és biztonságban, ahol elfogadó emberek veszik körül. Pszichológusként ugyanezt szeretném továbbadni, nyújtani.

Aki hozzám fordul érezze, hogy szeretetben, biztonságban van, elfogadom. Tudom kísérni az önismereti útján úgy, mint fegyverhordozó a mesékben a hősöket.

 

 

Farkas Éva Réka

Egy tolnai kisvárosban nőttem fel, de a nagyvárosban lettem felnőtt. Miközben a nagycsaládom hétköznapi kis ügyeit intézem, az élet érdekességén csodálkozom. Mindig gyerekek közé vágytam, és köztük megtaláltam magamat. Aztán visszakívánkoztam a felnőtt életbe is. Ahogy kinyílik a világ, az ember egyre kíváncsibb lesz, és egyre több a mondanivalója. A gondolatok megérnek és elrepülnek, mint a pitypang bóbitái. Ezért szeretek én írni.

 

 

 

Máthé Zsuzsa

Belül kislány, közben feleség és anyuka, négyszeresen is – ez még ma is hihetetlen neki. Onleány, aki kötelékben szárnyal, magában inkább csak verdes. Jelen-létében ott motoszkálnak a tegnap és a holnap kérdései. Éltető eleme a nap és a víz, mikor lemerülnek a telepei, mozgással töltekezik. Ha gödörbe pottyan, igyekszik a láthatón túli valóságba kapaszkodni.

 

 

 

 

Rossu Szilvi

Rossu Szilvi vagyok. 2 gyermekes anyuka, sporttréner, gyermek aerobik oktató és táplálkozási tanácsadó. Eredetileg közgazdászként végeztem, de éreztem, hogy ez nem az én utam. Amióta az eszemet tudom, a súlyommal küzdöttem, sosem voltam elégedett magammal. 3 éve jött az életmódváltás: rendszeres edzéssel és tudatos táplálkozással teljesen átalakultam, majd úgy döntöttem, hogy másoknak is szeretnék segíteni. Ma már edzőként és táplálkozási tanácsadóként azon dolgozom, hogy visszaadjam a Nők önbizalmát és nőiességét.

Hogy megmutassam, hogy anyaként is lehetünk Nők! Azt gondolom, hogy nincs lehetetlen, ha az ember igazán akar valamit. Csak dönts, csináld és légy kitartó! Ennyi a titok!

 

 

 

Tóth Réka